magazin online de lenjerie intima TRIUMPH, de cea mai buna calitate la cele mai bune preturi, destinat doamnelor ce inteleg calitatea unui brand puternic
Articole si noutati
FIT SMART By Triumph

Ca parte a strategiei Triumph de a crea produse innovative care sa fie adaptate dorintelor exprimate de cliente din toata lumea, a aparut in 2020 gama FIT SMART, o gama care face parte din cadrul conceptului “Design for life”. citeste mai mult

Purtarea sutienului pe timpul noptii

Sutienul are menirea de a realiza support pentru sani si de a creste senzatia de confort de care are nevoie orice femeie. citeste mai mult

Despre lenjerie intima.... Stiati ca?

Haideti sa parcurgem cateva lucruri din categoria lui “stiati ca….” despre lenjerie. Cifrele si datele de mai jos sunt aproximative dat fiind numarul larg de producatori si de modele de lenjerie, dar chiar si asa ele raman informatii foarte intersante. citeste mai multSfaturi utile pentru intretinerea lenjeriei intime

Lenjeria intima are nevoie de o ingrijire speciala

Lenjerie intima. Sfaturi utile pentru intretinere

Lenjeria intima are nevoie de o ingrijire speciala datorita fibrelor sensibile din care este compusa. Citind randurile de mai jos puteti afla informatii utile cu privire la spalarea si ingrijirea produselor de lenjerie intima.

 Spalarea la masina automata

Cititi cu atentie eticheta produsului si nu depasiti niciodata temperatura de spalare indicata in simbolul vasului de spalare. Datorita generatiilor noi de detergenti cu o capacitate imbunatatita de spalare, pot fi evitate cu usurinta temperaturile ridicate de spalare.

95°C – se utilizeaza in cazul unor materiale textile ce trebuiesc sterilizate.

60°C – se utilizeaza preponderent in cazul rufelor albe sau colorate extrem de murdare. Noile generatii de detergenti devin la 60°C la fel de activa cum erau vechii detergenti la 90°C.

40°C – la aceasta temperatura se spala materialele textile albe sau colorate, normal murdare. La aceasta temperatura sunt protejate atat materialele cat si culorile.

Pericolul de a colora imbracamintea, mai ales cea alba, poate fi redus considerabil daca tineti cont de cateva sfaturi:

Nu spalati niciodata textilele albe cu cele colorate sau in culori pastelate

Dupa spalarea unor rufe care se decoloreaza extrem de mult, de regula cele noi, porniti masina pe program scurt de clatire. Sunt eliminate astfel resturile de coloranti ramase in tamburul masinii.

Curatati periodic filtrul de scame deoarece acolo sunt retinute scamele si resturile de coloranti. Astfel, evitati patrunderea resturilor de coloranti la urmatoarea spalare

Datorita prelucarii lor, materialele inchise la culoare contin deseori excedent de culoare. Pentru a inlatura acest excedent se recomanda spalarea manuala a articolului respectiv inaninte de prima purtare.

Spalarea manuala

Atunci cand intalniti simbolul de spalare manuala inseamna ca acel articol contine fibre care nu rezista mult timp spalarii automate. In aceasta categorie se inscriu compozitiile speciale ale materialului cu fibre sensibile sau o prelucrare deosebita cum ar fi armatura din sutien. In unele cazuri mai grave se pot provoca defectiuni la masina de spalat.

Detergent

Subdozarea sau supradozarea: daca se foloseste prea putin sau prea mult detergent materialele pot fi afectate. Cantitatea detergentului folosit se stabileste in functie de gradul de murdarire al lenjeriei si de cel de duritate a apei. Indicatii cu privire la cantitatea de detergent necesara se regasesc pe ambalajele detergentilor.

Balsamul de rufe

Balsamul confera materialelor textile un tuseu moale, alunecos. Pot aparea insa efecte negative daca nu este utilizat cum trebuie. Spre exemplu, balsamul provoaca desprinderea firelor de elastan din materialul articolelor de lenjerie intima. Astfel, puterea de modelare a materialelor scade. Folosind balsamul in cazul unor materiale sintetice fara elastan acestea isi pierd incarcatura electrostatica.

Uscarea

Majoritatea produselor de lenjerie intima pot fi uscate in uscatorul de rufe, insa prin acest procedeu materialele si culorile sunt supuse unor solicitari suplimentare, uzura acestora fiind mai rapida.

Intretinerea lenjeriei intime

Textilele albe se spala cu detergent automat/universal, cu respectarea cantitatilor de dozare indicate pe ambalajele detergentilor.

Textilele colorate se spala cu detergent pentru rufe fine sau colorate, cu respectarea cantitatilor de dozare indicate pe ambalajele detergentilor.

Incepand de la gradul 2 de duritate a apei se recomanda folosirea unui dedurizator care impiedica depunerile de calcar iar rufele nu vor capata un aspect gri.

Textilele cu aplicatii de dantela necesita o ingrijire deosebita. Evitati intinderea deosebita a acestora la imbracare/dezbracare.

Dupa spalarea articolelor de lenjerie intima este de prederat sa nu utilizati un balsam de rufe. Acesta poate provoca desprinderea firelor de elastan din material.

Lenjerie-intima-triumph.ro foloseste cookies. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora. X