magazin online de lenjerie intima TRIUMPH, de cea mai buna calitate la cele mai bune preturi, destinat doamnelor ce inteleg calitatea unui brand puternic
Articole si noutati
FIT SMART By Triumph

Ca parte a strategiei Triumph de a crea produse innovative care sa fie adaptate dorintelor exprimate de cliente din toata lumea, a aparut in 2020 gama FIT SMART, o gama care face parte din cadrul conceptului “Design for life”. citeste mai mult

Purtarea sutienului pe timpul noptii

Sutienul are menirea de a realiza support pentru sani si de a creste senzatia de confort de care are nevoie orice femeie. citeste mai mult

Despre lenjerie intima.... Stiati ca?

Haideti sa parcurgem cateva lucruri din categoria lui “stiati ca….” despre lenjerie. Cifrele si datele de mai jos sunt aproximative dat fiind numarul larg de producatori si de modele de lenjerie, dar chiar si asa ele raman informatii foarte intersante. citeste mai multSutienul nepotrivit, sursă de boli grave

O statistică realizată de două din cele mai mari companii producătoare de lenjerie intimă din lume indică faptul că 80% dintre femei nu poartă un sutien ales pe măsură. Puţine ştiu însă la ce riscuri se expun dacă nu-şi aleg cum trebuie acest obiect de lenjerie. Iată cum afectează sănătatea un sutien nepotrivit.

Una dintre cele mai frecvente probleme este faptul că femeile poartă sutiene ale căror cupe sunt prea mari pentru dimensiunile sânilor. De aceea, tind să strângă mereu bretelele, ceea ce trage în jos umerii şi gâtul, încovoind coloana vertebrală şi creând tensiune şi disconfort.

 

Bretelele prea strânse cauzează iritaţii serioase ale pielii şi afectează circulaţia sângelui. Mai mult, presează nervii vertebrali şi, ca urmare, apar dureri de cap puternice.

Sârma de la baza cupei poate, de asemenea, să creeze probleme, mai ales când bretelele sunt prea strânse. În acest caz, sutienul poate să apese asupra stomacului şi a părţii inferioare a esofagului şi să le împingă în direcţii anormale. Toate micile nepotriviri pot duce la presiuni asupra diafragmei (mai ales la femeile care stau aşezate ore întregi), putând afecta respiraţia, digestia, postura şi funcţionarea sistemului muscular. Uneori, se poate ajunge la hernie hiatală (trecerea unei porţiuni din stomac deasupra diafragmei), arsuri la stomac şi alte probleme ale aparatului digestiv, mergând până la sindromul intestinului iritabil.

 

Sutienul prea strâns, atât la bretele, cât şi la banda din partea de jos - la închidere - duce la apariţia durerilor de cap şi de ceafă, tendinită (inflamaţia tendoanelor) la nivelul umerilor şi al braţelor, amorţeli şi furnicături în braţe.

 

Şi sutienul prea mare poate duce la probleme serioase. Motivul? Purtarea unei astfel de piese de lenjerie intimă, care să nu susţină cum trebuie sânii, duce la probleme mari de postură, la deformarea spatelui şi chiar la dificultăţi de respiraţie (diafragma este presată de greutatea sânilor).

 

Atenţie! Femeile care obişnuiesc să poarte bustiere destinate activităţilor sportive, dar nu practică vreun sport îşi fac rău. Sânii nu sunt bine susţinuţi şi pot deveni, în timp, neuniformi.

 

Cum să alegi corect sutienul

 

Bretelele nu trebuie să se adâncească în carne, la nivelul umerilor, ci să se aşeze confortabil pe ei.

 

Banda din spate nu trebuie să se ridice pe spinare; trebuie să puteţi introduce două degete sub ea, în spate, şi un deget în faţă, la mijlocul sutienului.

 

Sânii trebuie să se potrivească perfect în cupe, fără să “dea pe afară” şi fără să rămână spaţiu gol în interiorul cupei.

 

Sutienele cu sârmă nu sunt potrivite în perioadele în care sânii cresc în volum, de exemplu la femeile însărcinate.

 

Dacă sânii ies pe sub sutien, probabil aveţi nevoie de unul cu cupe mai mari şi măsura benzii mai mică.

Sursa: Realitatea.ro

Lenjerie-intima-triumph.ro foloseste cookies. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora. X